Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині судитимуть наркоугруповання, яке займалось вирощуванням та збутом канабісу (ФОТО)

Прокурори Синельниківської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно групи осіб за фактами незаконного придбання, зберігання бойових припасів, вибухових речовин, вибухових пристроїв, незаконного виробництва, виготовлення, зберігання особливо небезпечних наркотичних засобів та посіву, вирощування конопель з метою збуту (ч.1 ст. 263, ч. 2 ст. 307, ч. 1, 2 ст. 309, ч. 1, 2 ст. 310 КК України).

Розслідуванням встановлено, що шестеро місцевих мешканців налагодили незаконну схему одержання прибутку від обігу наркотиків на території області.

Чоловіки вирощували коноплі на території власних домоволодінь. У подальшому рослини переробляли на наркосировину та фасували для реалізації у паперові згортки. Канабіс збували клієнтам методом «із рук в руки», приймаючи оплату на банківські картки та готівкою.

Протиправна діяльність обвинувачених припинена правоохоронцями у червні 2023 року.

Під час проведення 26 санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів вилучено майже 7000 рослин конопель, насіння, 8,5 кг канабісу, обладнання для фасування, патрони, гранати, зброю, мобільні телефони, грошові кошти, автомобілі.

Орієнтовна вартість вилучених наркотиків за цінами «чорного ринку» становить майже 2,5 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Синельниківського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області. Оперативний супровід – співробітниками відділу у м. Павлоград Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 2601