Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Заволоділи 800 тис доларів США – у Дніпрі викрито власника пунктів обміну валют та двох спільників (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру групі осіб за фактом шахрайства у великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, підозрювані – власник мережі пунктів обміну валют та двоє спільників розробили шахрайську схему із заволодіння грошима клієнтів. Вони давали оголошення про можливість переведення коштів за кордон.

27 лютого 2022 року сімейна пара – власники приватної клініки звернулися до цієї мережі у м. Дніпро для здійснення переказу грошових коштів за кордон.

Отримавши від подружжя кошти, вони почали повідомляти про вигадані труднощі із проведенням фінансової операції та затримувати терміни виконання.

Свої зобов’язання підозрювані так і не виконали, оскільки не мали намірів перераховувати гроші. Таким чином вони заволоділи заощадженнями потерпілих на суму 800 тис доларів США.

У ході спецоперації правоохоронці провели понад 20 обшуків на території Одеської, Дніпропетровської та Львівської областей.

За місцями проживання фігурантів та пунктах обміну валют вилучено банківські картки, комп’ютерну техніку, телефони, зброю, грошові кошти, «чорнову» документацію.

Слідчі дії тривають, вживаються заходи щодо встановлення інших причетних до протиправної діяльності осіб та кількості потерпілих.

Наразі прокурором подані клопотання до суду щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів – тримання під вартою з альтернативою внесення застави 40 млн грн.  

Викриття протиправних дій здійснювалось прокурорами за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За скоєне фігурантам може загрожувати від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Якщо Ви стали жертвою або свідком вказаної схеми шахраїв, зверніться, будь ласка, за телефоном «гарячої лінії»: тел. (056) 718-14-55.

Відео

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2886