Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Пообіцяв ухилянту за 5 тис дол США вирішити питання щодо непридатності до військової служби – затримано мешканця м. Дніпро (ФОТО)

За процесуального керівництва Західної окружної прокуратури міста Дніпра повідомлено про підозру місцевому мешканцю за фактом зловживання впливом (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний отримав від громадянина 5000 доларів США хабара. За «винагороду» він пообіцяв вплинути на прийняття рішення службовими особами одного із РТЦК та СП м. Дніпра про визнання військовозобов’язаного непридатним до військової служби.

Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України після отримання коштів. Під час обшуків вилучили документи та носії інформації, які  підтверджують протиправну діяльність.

Наразі прокурором готується клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі відділення поліції № 3 Дніпровського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області. Оперативний супровід – співробітниками Управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 3072