Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Підозрюється мешканець м. Дніпро, який називав збройну агресію рф - «спецоперацією» та бажав успіхів російським військовим (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури місцевому мешканцю повідомлено про підозру за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників ( ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний неодноразово в соціальній мережі поширював коментарі антиукраїнського характеру. Він називав повномасштабне вторгнення збройних сил рф в Україну - «спецоперацією» та бажав успіхів російським військовим.

Також чоловік зазначав, що окупаційна влада захищає мирних жителів і незабаром звільнить всі українські міста від «нацизму».

Наявність у його висловлюваннях виправдовування збройної агресії рф та тимчасової окупації територій України підтверджено висновком експертизи.

У ході обшуку у чоловіка вилучено мобільний телефон, який використовувався у протиправній діяльності.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого відділу Управління СБ України у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2225