Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Надавали медичні послуги неіснуючим пацієнтам – на Дніпропетровщині судитимуть 13 працівників комунальної лікарні (ФОТО)

Прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 13  працівників комунальної лікарні області.

Їм інкриміновано заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом, створення та участь у злочинній організації, незаконне придбання, несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в автоматизованих системах, вчинені особами, які мають право доступу до неї (ч. 3, 4, 5 ст. 191, ч.  2 ст. 209, ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 362 КК України).

Розслідуванням встановлено, що директорка медзакладу,  залучивши начальника управління, завідувачів відділень та лікарів, розробила схему незаконного заволодіння бюджетними коштами.

Вони вносили до відповідних баз інформацію про надання медичних послуг неіснуючим пацієнтам.

Надалі звіти надсилалися до Національної служби здоров'я України та були підставою для перерахування і виплати їм заробітної плати.

У ході проведеної судово-економічної експертизи було встановлено, що упродовж 2021-2022 років на рахунки медустанови безпідставно було перераховано близько 1 млн грн за фіктивних 623 пацієнтів.

За клопотанням прокурора судом накладено арешт на нерухоме майно обвинувачених.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі управління Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області, оперативний супровід - Управлінням стратегічних розслідувань області ДСР Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 3380