Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі затримано інформатора фсб рф, який коригував удари по критичній інфраструктурі (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру місцевому мешканцю у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у червні цього року підозрюваний був завербований російською спецслужбою.

На завдання представника фсб рф він збирав дані про переміщення військової техніки, місця базування української системи протиповітряної оборони і розташування електро- та залізничних станцій м. Дніпра.

Підозрюваний об’їжджав місто та знімав на власний телефон об’єкти інфраструктури. Відеоматеріали та текстові повідомлення агент передавав ворогу через месенджер Telegram.

За ці «послуги» інформатор отримував гроші на банківську картку. Сума винагороди залежала від цінності інформації – від 50 до 100 доларів США.

При цьому чоловік усвідомлював, що отримані розвіддані окупанти  використовували для підготовки нових ракетних атак по енергооб’єктах міста.

Під час обшуку у підозрюваного вилучено комп’ютерну техніку, мобільний телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь країни-агресора та набої.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими слідчого відділу Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2268