Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Публічно закликав до насильницької зміни влади в Україні та приєднання до рф – повідомлено про підозру мешканцю м. Дніпра (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру місцевому мешканцю за фактом розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни, повалення конституційного ладу України (ч. 2 ст. 109 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, використовуючи два акаунти у забороненій соціальній мережі, неодноразово розміщував антиукраїнські публікації.

Він дискредитував вище військово-політичне керівництво України, закликав громадян за допомогою зброї повалити діючу владу та приєднатися до рф. Дякував президенту країни-агресора за проведення так званої «спецоперації».  

За результатами проведеної семантико-текстуальної експертизи, опубліковані дописи містять публічні заклики до захоплення та зміни влади в Україні.

Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного вилучено комп’ютерну техніку із доказами причетності до протиправної діяльності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими слідчого відділу Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1934