Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Ліквідовано канал збуту наркотиків та психотропів на Дніпропетровщині – підозрюються 11 учасників злочинної організації (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру організатору та 10 учасникам злочинної організації.

Їм інкриміновано створення, керівництво злочинною організацією, а також участь в ній, незаконне придбання, зберігання, перевезення, збут наркотичних засобів та психотропних речовин (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, організатор наркоугруповання - мешканець м. Марганець, залучив до протиправної діяльності десятьох спільників. Вони закуповували метамфетамін та канабіс оптовими партіями, зберігали і  фасували в одній із квартир підозрюваних.

Продаж наркотиків і психотропів здійснювали за попередньою домовленістю з клієнтами, безпосередньо з рук в руки на всій території області. Оплату  за «товар» приймали готівкою та на банківські картки.

Щомісячна така незаконна діяльність приносила їм понад 1,5 млн грн прибутку.

Правоохоронці затримали наркоділків у порядку ст. 208 КПК України.

Під час проведення 25 обшуків за місцями мешкання та в автомобілях фігурантів вилучено 430 сліп-пакетів метамфетаміну, понад 2,5 кг канабісу, банківські картки, грошові кошти, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, чорнові записи.

Орієнтовна вартість вилучених наркотиків за цінами «чорного» ринку становить 1 млн грн.

Наразі всім підозрюваним обрано запобіжний захід - тримання під вартою без визначення розміру застави.

Заходи з викриття проводили прокурори спільно зі співробітниками УСР області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2813