Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Розміщувала інформацію про розташування підрозділів Нацгвадії України у соцмережах – судитимуть мешканку м. Кривий Ріг (ФОТО)

Прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканки м. Кривий Ріг за фактами розповсюдження матеріалів із публічними закликами до насильницької зміни державної влади, несанкціонованого поширення інформації про розташування військових формувань та заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 2, 3 ст. 109, ч. 3 ст. 114-2, ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що проросійськи налаштована жінка, використовуючи власний акаунт у забороненій соціальній мережі, поширювала відомості військового характеру. Вона розмістила інформацію про місце розташування особового складу підрозділу Національної гвардії України.

Передана обвинуваченою інформація не розміщувалася у відкритому доступі уповноваженими державними органами, а її розголошення ворогу може завдати шкоди обороноздатності та державній безпеці.

Крім цього, жінка у своїх дописах бажала успіхів російським військовим, а в коментарях возвеличувала президента рф.

Обвинувачену викрито у квітні 2023 року. Наразі вона перебуває під вартою. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі слідчого відділу Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1940