Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Сприяв незаконному переправленню військовозобов’язаних через державний кордон – судитимуть мешканця м. Дніпро (ФОТО)

Прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України з корисливих мотивів та підроблення документів (ч. 2, 3 ст. 332, ч. 1 ст. 358 КК України).

За даними слідства, обвинувачений надавав ухилянтам допомогу у виготовленні підроблених довідок військово-лікарської комісії та тимчасових посвідчень військовозобов’язаних.

Дані документи засвідчували непридатність чоловіків до військової служби із виключенням з військового обліку без фактичного проходження ними військово-лікарської комісії.

Вартість такої послуги він оцінював  у 4500 доларів США з людини.

Правоохоронці викрили обвинуваченого у травні 2023 року під час отримання коштів від «клієнта».

Наразі він перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – співробітниками міграційної поліції ГУНП в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2189