Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
5 років за ґратами проведе мешканець Дніпропетровщини, який у соцмережі поширював відеоматеріали з глорифікацією представників «ЛНР/ДНР» та ПВК «Вагнер» (ФОТО)

За публічного обвинувачення прокурорів Новомосковської окружної прокуратури суд визнав винним місцевого мешканця у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. 1, 2, 3 ст. 436-2 КК України). 

Його засуджено до 5 років ув’язнення.

Прокурори у суді довели, що засуджений, використовуючи власний обліковий запис у соціальній мережі Facebook, поширював матеріали з російських інформаційних ресурсів.

В опублікованих відеозаписах містилися виправдовування, визнання тимчасової окупації частини території України та глорифікація представників так званих «ЛНР/ДНР» та ПВК «Вагнер».

Крім цього, під час проведення правоохоронцями слідчих дій чоловік висловлювався стосовно збройної агресії рф як внутрішнього громадянського конфлікту.

Протиправну діяльність засудженого правоохоронці припинили у травні цього року.

Під час судового розгляду чоловік визнав свою вину у повному обсязі. Наразі вирок, згідно з вимогами Кримінального процесуального кодексу, не набрав законної сили.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СВ Новомосковського районного відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1719