Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Публічно підтримували російське вторгнення на територію України – викрито двох мешканок Дніпропетровщини (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Павлоградської окружної прокуратури двом громадянкам України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрювана – уродженка м. Уфа рф, яка тривалий час проживає в м. Павлоград, публічно підтримувала російське вторгнення на територію нашої держави. Жінка поширювала в забороненій соцмережі дописи, в яких стверджувала, що військові рф звільняють Україну від «нацизму».

Також викрито мешканку м. Тернівки, яка, використовуючи акаунт у забороненій соцмережі, розміщувала матеріали із закликами до підтримки дій держави-агресора та її збройних формувань.

Під час обшуків за місцями мешкання підозрюваних правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які використовувалися у протиправній діяльності.           

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється співробітниками Павлоградського районного відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – Управління СБУ області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 910