Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Зловживання службовим становищем зі збитками у 1,7 млн грн - посадовиці міськради на Дніпропетровщині повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Криворізької південної окружної прокуратури повідомлено про підозру посадовій особі Криворізької міської ради у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, підозрювана з метою одержання неправомірної вигоди для юридичної особи забезпечила проведення процедури закупівлі соняшникової олії за суттєво завищеними цінами. Вона призначалась для гуманітарних наборів внутрішньо переміщеним особам.

Постачальником стало товариство, яке не відповідало умовам договору закупівлі, зокрема щодо ціни.

Так, на користь постачальника безпідставно перераховано  понад 1,7 млн грн коштів місцевого бюджету.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу та відсторонення її від займаної посади.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого відділу відділення поліції № 2 Криворізького районного відділу поліції ГУ Нацполіції в Дніпропетровської області, оперативний супровід – Управління СБУ області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1166