Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Розпалювала національну ворожнечу у соцмережі – судитимуть мешканку Дніпропетровщини (ФОТО)

Прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жительки Новомосковського району за фактом  розпалювання національної ворожнечі та встановлення прямих привілеїв громадян за мовними ознаками (ч. 1 ст. 161 КК України).

Слідством встановлено, що у серпні 2023 року обвинувачена розпалювала національну ворожнечу під час листування із клієнткою її інтернет-магазину в соцмережі.

У текстових і голосових повідомленнях жінка зневажливо висловлювалася до співрозмовниці із заходу України та україномовних людей.  

Вона стверджувала, що Дніпро - «русский город» і підкреслювала категоричну відмінність мешканців різних регіонів нашої держави.

Висновками відповідних експертиз підтверджено, що такі висловлювання спрямовані на розпалювання національної ворожнечі та встановлення прямих привілеїв громадян за мовними ознаками.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими слідчого відділу Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1128