Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Незаконне заволодіння 1,5 млн грн громадян під видом оформлення соцвиплат – викрито мешканця м. Кривого Рогу (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Криворізької центральної окружної прокуратури повідомлено про підозру громадянину за фактом шахрайства шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, підозрюваний - мешканець м. Кривий Ріг, разом із невстановленими наразі особами незаконно заволоділи грошові коштами громадян на загальну суму 1,5 млн грн.

Вони розповсюджували у соцмережах фішингові посилання під виглядом соціальних виплат від держави, Є-підтримки та міжнародних організацій.

Для отримання обіцяних соціальних виплат громадяни вводили за посиланнями свої персональні дані та дані банківських карток.

Підозрюваний, отримуючи доступ до рахунків потерпілих, «прив’язував» їх до платіжних систем у своєму телефоні та безконтактно знімав грошові кошти у банкоматах міста.

Попередньо встановлено 40 потерпілих із різних регіонів України.

Під час обшуку за місцем мешкання фігуранта вилучено комп’ютерну техніку, банківські картки, чорнові записи.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Встановлюються інші особи, причетні до шахрайських дій.

Заходи з викриття проводили прокурори спільно зі слідчими Криворізького районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області за оперативного супроводу співробітників Управління протидії кіберзлочинам області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1288