Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Викрито міжрегіональну групу, яка розповсюджувала канабіс по всій території України (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Дніпропетровської обласної прокуратури групі осіб повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні та збуті особливо небезпечних наркотичних засобів (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, п’ятеро мешканців Дніпропетровської та Кіровоградської областей налагодили розгалужену мережу розповсюдження канабісу на території України.

Підозрювані здійснювали переробку та фасування наркосировини в численних підсобних приміщеннях. Замовлення приймали через месенджери цілодобово. Реалізовували «товар» оптовими партіями під час особистих зустрічей з покупцями.

У ході спецоперації проведено понад 30 санкціонованих обшуків в різних регіонах України. Вилучено наркотик загальною масою понад 100 кг, вартість якого на чорному ринку становить 10 млн грн, зброю, обладнання, мобільні телефони, чорнові записи, грошові кошти в різних валютах.

Крім цього, правоохоронцями виявлено земельні ділянки з рослинами конопель. Все вилучене направлено для проведення необхідних експертиз.

Чоловіків затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів – тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими слідчого відділу ГУНП в Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1252