Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині викрито працівницю стратегічного підприємства, яка передавала дані про розташування українських військових (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Дніпропетровської обласної прокуратури жительці м. Павлограда повідомлено про підозру у поширенні інформації про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, працівниця одного із підприємств стратегічного значення збирала інформацію щодо розташування, переміщення військової техніки й особового складу ЗСУ.

Вона приховано здійснювала фотозйомку на телефон та надсилала представнику рф відомості в месенджер «Telegram». 

Передані жінкою дані не розміщувалися у відкритому доступі Силами безпеки і оборони України, а їх розголошення ворогу може завдати шкоди обороноздатності та державній безпеці України.

У ході обшуку її місця проживання вилучено мобільний телефон з доказами протиправної діяльності. 

Наразі за клопотанням прокурора підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1350