Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпропетровській області було затримано учасників злочинної організації, які незаконно заволоділи землями водного фонду вартістю понад 1 млрд грн для забудови елітного містечка

За даними слідства, колишній голова Новомосковської районної державної адміністрації та двоє "кримінальних авторитетів" створили злочинну організацію, до якої залучили підприємців. Вони розробили схему незаконного заволодіння 35 земельними ділянками водного фонду у Самарській затоці.

Як зазначається, посадовець організував винесення незаконних розпоряджень щодо виділення вказаних земель у приватну власність. Інші учасники забезпечили оформлення майнових земельних прав на членів сім’ї та підконтрольних людей.

В подальшому підозрювані планували змінити цільове призначення земель та побудувати елітне котеджне містечко.

Відповідно до офіційних даних Фонду держмайна вартість 70 га захоплених земель становить понад 1 млрд грн.

Учасників злочинної організації затримано. У ході спецоперації проведено 30 санкціонованих обшуків за місцями проживання затриманих.Вилучено документацію, яка підтверджує незаконну діяльність, зброю, грошові кошти у сумі понад 200 тис доларів США, 80 тис євро, мобільні телефони, елітні автомобілі, чорнові записи.

Джерело: УКРІНФОРМ

кількість переглядів: 261