Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині ліквідовано дві нарколабораторії – вилучено 400 кг метамфетаміну та прекурсорів (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру дев’яти учасникам наркоугруповання.

Їм інкриміновано створення, керівництво злочинною організацією, а також участь у ній, незаконне зберігання, перевезення, збут психотропних речовин та незаконне придбання, зберігання, перевезення, пересилання прекурсорів  з метою їх використання (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311 КК України).

За даними слідства, організатор – діючий адвокат, залучив до протиправної діяльності вісьмох співучасників.

Вони виготовляли метамфетамін у двох нарколабораторіях на території Дніпровського та Новомосковського районів. Їхня потужність дозволяла виготовляти до 8 кг психотропу щомісячно. Інгредієнти завозили з-за кордону.

Продаж готової «продукції» здійснювали через Telegram-канали. Збували у роздріб, оптовими партіями шляхом «закладок» та поштовими відправленнями по всій території України.

Щомісячно така незаконна діяльність приносила їм понад 10 млн грн прибутку.

Правоохоронці затримали наркоділків у порядку ст. 208 КПК України.

Проведено понад 45 санкціонованих обшуків за місцями проживання, в автомобілях підозрюваних та нарколабораторіях. Вилучено 200 кг метамфетаміну, 200 кг прекурсорів, 30 літрів псевдоефедрину, понад 1 кг канабісу, спеціальне обладнання, банківські карти, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, флешнакопичувачі, чорнові записи, зброю, авто та  майже 4 млн грн готівки у різних валютах.

Наразі судом за клопотанням прокурора шістьом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави, іншим учасникам вирішується питання щодо обрання.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводили прокурори спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області та співробітниками УСР області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1662