Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Заперечували збройну агресію рф та підтримували ворожу армію – підозрюються четверо мешканців Дніпропетровщини

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної та Павлоградської окружної прокуратур повідомлено про підозру чотирьом громадянам у колабораційній діяльності та виправдовуванні, запереченні збройної агресії рф проти України (ч. 1 ст. 111-1, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, двоє підозрюваних – мешканці Павлоградського району, розміщували на власних сторінках у забороненій соціальній мережі дописи антиукраїнського спрямування. В опублікованих матеріалах містилася глорифікація представників збройних формувань рф, серед яких – найманців терористичної організації пвк «вагнер».

Мешканець м. Кам’янське публічно заперечував збройну агресію проти України та закликав до співпраці з ворогом.

Також викрито жителя м. Кривий Ріг, який залишав коментарі у чаті проросійської спільноти із підтримкою вторгнення рф на територію нашої держави.

Під час обшуків за місцями мешкання підозрюваних вилучено мобільні телефони та комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали співробітники Управління СБУ у Дніпропетровській області та Павлоградського районного відділу поліції ГУНП області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 733