Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі ліквідовано масштабну схему незаконного виготовлення та реалізації алкогольних та тютюнових виробів (ФОТО)

За процесуального керівництва Західної окружної прокуратури міста Дніпра припинено діяльність з виготовлення і реалізації контрафактного підакцизного алкоголю та тютюнових виробів відомих марок.

За даними слідства, група осіб організувала три підпільні цехи з виготовлення контрафактних алкогольних напоїв і цигарок без марок акцизного податку на території м. Дніпро.

Промислова потужність виробництва дозволяла виготовляти понад 55 тис пляшок лікеро-горілчаної продукції та 50 тис пачок цигарок щомісячно.

Продукцію маркували етикетками відомих іноземних брендів.

Контрафакт збували оптом та у роздріб по всій території Дніпропетровщини – через орендовані кіоски, магазини та власну мережу кафетеріїв.

Орієнтовний щомісячний прибуток від протиправної діяльності становив понад 6 млн грн.

У ході спецоперації правоохоронцями було проведено 56 санкціонованих обшуків на території міста та області за місцями виробництва, зберігання, збуту фальсифікованої продукції, а також за місцями мешкання та у транспортних засобах фігурантів.

 Вилучено з протиправного обігу понад 7 тис літрів спирту та фальсифікованого алкоголю, 4 тис готової продукції з підробленими марками акцизного податку, понад 8 тис пачок тютюнових виробів, рулони з етикетками різних брендів, грошові кошти у сумі 130 тис грн, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, спецобладнання, елітні авто.

Вартість вилученого – понад 17 млн грн.

Наразі вирішується питання про призначення ряду експертиз та накладення арешту на вилучено майно.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного виготовлення, зберігання, збуту та транспортування з метою збуту підакцизних товарів (ч. 2 ст. 199, ч. 1 ст. 204 КК України). Встановлюються всі причетні.

Заходи з викриття проводили прокурори спільно зі слідчими відділення поліції №3 Дніпровського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – співробітники Управління стратегічних розслідувань в області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 839