Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі судитимуть трьох жінок, які налагодили схему незаконного переправлення ухилянтів за кордон (ФОТО)

Прокурори Центральної окружної прокуратури міста Дніпра скерували до суду обвинувальний акт стосовно групи осіб за фактами організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів та підроблення документів (ч. 2, 5 ст. 27, ч. 3 ст. 332, ч. 1, 4 ст. 358 КК України).

Розслідуванням встановлено, що схему незаконного перетину держкордону України громадянами призивного віку організувала мешканка м. Дніпро. До протиправної діяльності вона залучила доньку медика військово-лікарської комісії, та знайому.

Обвинувачені забезпечували ухилянтам формальне проходження військово-лікарської комісії з отриманням підробленого висновку про непридатність до військової служби, який надає можливість перетнути держкордон.

Вартість своїх послуг жінки оцінили у 2 тис доларів США з однієї людини.

У ході санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили печатки, документи, носії інформації, які підтверджують протиправну діяльність.

За клопотанням прокурора накладено арешт на вилучені грошові кошти у сумі 8 тис доларів США.

Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого відділу Дніпровського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 618