Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Публічно підтримували російське вторгнення на територію України – у колабораціонізмі підозрюються четверо мешканців Кривого Рогу (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної та Криворізької центральної окружної прокуратур повідомлено про підозру чотирьом громадянам у колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України).  

За даними слідства, підозрювані – мешканці м. Кривий Ріг, публічно закликали до підтримки ворога та заперечували здійснення збройної агресії рф проти України.

Двоє чоловіків на власних сторінках у забороненій соціальній мережі неодноразово під публікаціями проросійських груп розміщували коментарі із підтримкою так званої «спецоперації» і збройних формувань рф.  

Ще двоє жителів міста поширювали у соцмережі антиукраїнські дописи, в яких возвеличували армію і президента держави-агресора.

Під час обшуків за місцями мешкання підозрюваних вилучено мобільні телефони та комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Досудове розслідування здійснювали співробітники Управління СБУ у Дніпропетровській області та Криворізького районного управління поліції ГУНП області.

Примітка: відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 634