Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Чотирьом жителям Дніпропетровщини повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ФОТО)

За процесуального керівництва Павлоградської окружної прокуратури  чотирьом громадянам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрювані – жителі Павлоградського району, підтримуючи дії держави-агресора, розміщували у забороненій соцмережі дописи антиукраїнської спрямованості.

Троє жінок поширювали відеоматеріали з закликами до підтримки проведення так званої «денацифікації» України збройними формуваннями держави-агресора. Також вони схвалювали тимчасову окупацію російськими військами частини території нашої держави.

Чоловік у розповсюджених публікаціях заперечував здійснення збройної агресії рф, називаючи її «очищенням України від нацистів».

Під час проведення обшуків за місцями мешкання підозрюваних виявлено та вилучено комп’ютерну техніку і мобільні телефони з доказами протиправної діяльності.

Заходи з викриття проводили прокурори спільно зі співробітниками Павлоградського районного відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області за оперативного супроводу Управління СБУ області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 745