Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Розтрата 1,3 млн грн на закупівлі вугілля для закладу освіти – судитимуть ексдиректора профтеху з Дніпропетровщини (ФОТО)

За процесуального керівництва Першотравенської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно ексдиректора одного з професійно-технічних училищ області за фактами розтрати чужого майна в особливо великих розмірах та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що між професійно-технічним училищем та товариством було укладено договір про постачання кам’яного вугілля для опалення закладу в період опалювального сезону на суму 1,3 млн грн.

На виконання умов договору ТОВ поставило до профтеху 152 тонни вугілля, яке, згідно з висновком експертного дослідження, не відповідає заявленій якості та класифікації.

Попри це обвинувачений підписав акт приймання-передачі та вніс недостовірні відомості до офіційних документів щодо характеристик вугілля. На підставі цього було перераховано кошти на користь товариства.

Внаслідок протиправних дій навчальному закладу було завдано майнової шкоди на суму 1,3 млн грн.  

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділення поліції №4 Синельниківського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 664