Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Представляючись військовим, ошукала жінку на понад 800 тис грн - підозрюється студентка вишу Дніпра (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури студентці одного із вишів м. Дніпра повідомлено про підозру у шахрайстві, вчиненому у особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 190 КК України).

За даними слідства, 20-річна підозрювана під чоловічим ім’ям створила фейкову сторінку у соцмережі.

Видаючи себе за військовослужбовця, вона познайомилась з потерпілою.

Під час спілкування дівчина повідомила, що терміново потребує грошей на нібито лікування та реабілітацію після отриманого поранення в зоні бойових дій.

Введена в оману жінка перерахувала понад 800 тис грн на банківські рахунки студентки.

Під час проведення обшуків за місцем мешкання підозрюваної вилучено комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які використовувалися у протиправній діяльності.

Наразі їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Заходи з викриття проводили прокурори спільно зі слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтаві, за оперативного супроводу співробітників Управління протидії кіберзлочинам у Дніпропетровській області Департаменту кіберполіції НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 807