Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
5 років за ґратами співробітниці Укрзалізниці, яка надіслала представнику рф відео із військовими ЗСУ – прокурори відстояли вирок в апеляції (ФОТО)

За принципової позиції прокурорів Дніпропетровської обласної прокуратури судом апеляційної інстанції залишено без змін вирок суду першої інстанції, яким засуджено працівницю одного із підрозділів АТ «Укрзалізниця» за несанкціоноване поширення інформації про розташування Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Їй призначено покарання – 5 років позбавлення волі.

Прокурори у суді довели, що засуджена уродженка Приморського краю рф, яка тривалий час проживає у м. Дніпро, поширила інформацію військового характеру представнику держави-агресора. Для зв’язку вона використовувала месенджер «Telegram».

Жінка надіслала співрозмовнику з росії відеофіксацію місця розташування військових ЗСУ, які забезпечували охорону одного із мостів у м. Дніпро.  

Ця інформація не розміщувалася у відкритому доступі Силами безпеки і оборони України.

У судовому засіданні жінка свою вину визнала.

Дніпровський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури, залишив без задоволення апеляційну скаргу сторони захисту, а вирок суду першої інстанції без змін.

Наразі вирок набрав законної сили.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 808