Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Заперечували збройну агресію рф та возвеличували російських військових – підозрюються троє жителів Дніпропетровщини (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури трьом громадянам повідомлено про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, підозрювані на власних сторінках у забороненій в Україні соціальній мережі систематично поширювали дописи на підтримку дій держави-агресора.

Проросійськи налаштований житель м. Павлоград у розповсюджених публікаціях заперечував збройну агресію рф, називаючи її «денацифікацією та демілітаризацією» України.

Житель м. Покров розміщував дописи, в яких окупація українських міст визначалась як успішне проведення «спецоперації рф».

Мешканець м. Синельникове у розміщених коментарях возвеличував російських генералів та радів успіхам ворожих військ.

Відповідно до висновків експертів, в опублікованих чоловіками матеріалах міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф та глорифікація осіб, які її здійснюють.

У ході обшуку за місцями проживання підозрюваних вилучено мобільні телефони та комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 882