Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Мільйонні збитки на постачанні аптечок для військових – судитимуть головну лікарку та директора КП Криворізької міськради (ФОТО)

За процесуального керівництва Криворізької центральної окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно головної лікарки та директора одного з комунальних підприємств Криворізької міськради за фактами розтрати чужого майна в особливо великих розмірах та службової недбалості (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, у 2022 році між комунальним підприємством, яке володіє мережею аптек, та міською лікарнею було укладено договір про постачання аптечок для військових.

Так підприємство поставило до лікарні 3000 недоукомплектованих необхідними медичними препаратами аптечок, а їхня вартість вдвічі перевищувала ринкову ціну.

Головна лікарка, не перевіривши ці факти, підписала акти приймання-передачі, а медзаклад безпідставно перерахував всю суму закупівлі.

Висновком експертів підтверджено, що внаслідок дій обвинувачених збитки тергромаді м. Кривого Рогу становлять понад 9 млн грн.

Під час обшуків у приміщеннях комунального підприємства та медзакладу правоохоронці вилучили документацію, яка підтверджує злочинну діяльність, та аптечки.

Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – УСБУ області.  

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 892