Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
5 років за ґратами настоятелю одного із храмів УПЦ (МП), який виправдовував російську агресію – прокурори відстояли вирок в апеляції (ФОТО)

Прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури відстояли у суді апеляційної інстанції покарання у вигляді 5 років позбавлення волі настоятелю одного із храмів УПЦ (МП) за фактами виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України (ч.  1, 3  ст. 436-2 КК України).

Прокурори у суді довели, що після початку повномасштабного вторгнення рф священнослужитель неодноразово розміщував коментарі під проросійськими відеоматеріалами на вебресурсі «YouTube».

У них засуджений виправдовував збройну агресію рф, розпочату ще у 2014 році, та виражав прихильність державі-агресору. Він визнавав правомірним проведення так званих референдумів на тимчасово окупованих територіях і вважав, що низка українських міст повинні увійти до складу рф.

Під час телефонних розмов зі знайомим чоловік наголошував, що росія здійснює «демілітаризацію» України і «має на це повне право».

У судовому засіданні засуджений свою вину не визнав.

Наразі вирок набрав законної сили.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 378