Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Сергій Біжко провів координаційну нараду з правоохоронними органами Дніпропетровщини (ФОТО)

Керівник Дніпропетровської обласної прокуратури провів координаційну нараду з очільниками правоохоронних органів регіону.

«Вже майже два роки наша область – прифронтова. Це потребує особливої уваги від органів правопорядку. Попри усі складнощі, маємо достатньо позитивних напрацювань. Майже за всіма показниками роботи Дніпропетровщина посідає перші місця у державі. Завдяки тісній взаємодії між правоохоронцями та органами влади ситуація в регіоні – стабільна та контрольована», – зазначив Сергій Біжко.

Учасники координаційної наради обговорили проблемні питання та пріоритетні напрями діяльності на поточний рік. Головним залишається  ефективне розслідування та притягнення до відповідальності винних у вчиненні злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного порядку.

Також незмінними завданнями є знешкодження організованих форм злочинності, розслідування злочинів, які посягають на економічні інтереси держави, викриття каналів незаконного надходження зброї і боєприпасів, знешкодження наркоугруповань та кіберзлочинності, протидія злочинам проти основ національної безпеки України, незаконному виготовленню та збуту підакцизних товарів, незаконному переправленню осіб через державний кордон України, шахрайству, торгівлі людьми.

Сергій Біжко акцентував увагу на координації зусиль правоохоронців у протидії корупції. Він зазначив: розтрата бюджетних коштів значно шкодить обороноздатності України.

«Корупція неприпустима, особливо в умовах воєнного стану! Той, хто краде у держави – працює на ворога. Розслідуємо факти розкрадання при проведенні процедур закупівель. При цьому для нас важливо не лише притягнути винних до відповідальності, а ще й забезпечити повернення державі збитків», – наголосив Сергій Біжко.

Він  подякував керівникам правоохоронних органів Дніпропетровщини за плідну роботу.

«Від наших спільних злагоджених дій залежить порядок в області та безпека громадян», – підкреслив Сергій Біжко.

У нараді взяли участь керівництво обласної прокуратури, представники обласної військової адміністрації та обласної ради, територіальних підрозділів Нацполіції, СБУ, ДБР, Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 718