Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
До 15 років за ґратами засуджено агентку російської розвідки, яка корегувала вогонь по військовій техніці та локаціях підрозділів ЗСУ у Кривому Розі (ФОТО)

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Дніпропетровської обласної прокуратури суд визнав винною громадянку у  державній зраді та несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111, ч. 3 ст. 114-2 КК України).

Їй призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори у суді довели, що засуджена – мешканка м. Кривого Рогу, наприкінці квітня 2023 року через проросійські переконання погодилась на співпрацю з фсб рф.

На виконання завдань куратора вона об’їжджала вулиці міста та здійснювала приховану відеофіксацію із розташуванням особового складу українських військовослужбовців і техніки.

У своїх звітах агентка надсилала скріншоти із геолокацією зазначених позицій та детально описувала логістичні маршрути переміщення техніки, позначивши лініями напрямки руху.

Також вона фіксувала та передавала інформацію щодо результатів ворожих обстрілів.

З метою конспірації жінка використовувала анонімний акаунт в месенджері з подальшим видаленням переписки.

Крім цього, засуджена «зливала» вказану інформацію адміністратору одного з проросійських Телеграм-каналів за грошову винагороду  – 100 доларів США.

До набрання вироку законної сили вона перебуватиме під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі слідчого відділу Управління СБУ у Дніпропетровській області, оперативний супровід – Департамент військової контррозвідки СБ України.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

 

 

 

кількість переглядів: 405