Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Заперечували збройну агресію рф та глорифікували окупантів — повідомлено про підозру трьом мешканцям Дніпропетровщини (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом громадянам за фактом заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. 1, 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, підозрювані, використовуючи власні сторінки у забороненій соцмережі, розміщували коментарі під публікаціями антиукраїнської спрямованості.

Мешканець м. Першотравенськ неодноразово заперечував збройну агресію рф, називаючи її «спецоперацією», і бажав удачі військовим держави-агресора.

Проросійськи налаштований житель м. Павлоград вихваляв армію рф та її командування.

Житель м. Кривий Ріг підтримував президента рф та заперечував тимчасову окупацію частини території нашої держави, наголошуючи, що «Крим це частина росії і ніколи не буде українським».

Під час проведення обшуків за місцями мешкання підозрюваних вилучено мобільні телефони та комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 552