Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Коригував ракетні удари по Дніпру та здав ворогу бойову роботу ППО — до 15 років за ґратами засуджено ворожого агента (ФОТО)

За публічного обвинувачення прокурорів Дніпропетровської обласної прокуратури суд визнав винним мешканця м. Дніпра у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

Прокурори у суді довели, що засуджений — приватний підприємець, добровільно вступив у злочинну змову з представником рф для надання допомоги у підривній діяльності проти України.

 Упродовж серпня-вересня 2022 року він фіксував та передавав інформацію про місця базування українських військових, рух техніки Збройних Сил України, місцезнаходження блокпостів, об’єктів критичної інфраструктури, основних дорожньо-транспортних магістралей, залізничних вокзалів на території області.

Крім цього, засуджений повідомив про перебування військових в одній із лікарень міста.

Проросійськи налаштований чоловік здійснив відеофіксацію роботи ППО по ворожих цілях. Відзнятий матеріал відправив разом із координатами можливого місця пуску ракети засобами протиповітряної оборони ЗСУ.

Також він інформував про результати ракетних обстрілів військовими рф.

Зібрані дані надсилав ворогу з посиланнями на Google Maps через месенджер «Telegram». У подальшому вся інформація використовувалася для нанесення ракетних ударів по зазначених об’єктах.

У судовому засіданні чоловік свою вину не визнав.

До набрання вироком законної сили він перебуватиме під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 387