Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі викрито агента військової розвідки рф, який передавав інформацію щодо переміщення паливозаправників ЗСУ та розташування військкоматів (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури громадянину України повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, наприкінці 2023 року представник генштабу збройних сил рф завербував мешканця м. Дніпра для надання допомоги у проведенні підривної діяльності проти України.

Підозрюваний здійснював приховану відеозйомку військової частини ЗСУ і районних ТЦК та СП міста. Відеоматеріали російському куратору він надсилав через месенджер Telegram разом із позначками на скріншотах «Google Maps».

Також чоловік у текстових повідомленнях передавав відомості про маршрути переміщення військових паливозаправників із зазначенням точних координат.

Правоохоронці викрили агента під час чергової фіксації інформації для ворога.

Під час санкціонованого обшуку за місцем його мешкання вилучено мобільний телефон та комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Наразі підозрюваному судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 365