Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі судитимуть групу осіб, яка незаконно збувала вогнепальну зброю та боєприпаси (ФОТО)

За процесуального керівництва Центральної окружної прокуратури міста Дніпра скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої групи за фактами незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, організатор – мешканець м. Дніпра, залучив до протиправної діяльності двох співучасників. Вони налагодили незаконну схему збуту вогнепальної зброї та боєприпасів на території міста. 

Підшукували потенційних покупців через знайомих та реалізовували товар при особистих зустрічах. Оплату приймали готівкою.

Правоохоронцями проведено оперативні закупки та зафіксовано незаконний збут обвинуваченими кулемета Калашникова, патронів, гранат Ф-1.

Під час обшуків у них вилучено реактивну протитанкову гранату РПГ-26, корпуси гранат різних типів із запалами до них, гранатометний постріл ВОГ-17, набої, грошові кошти, банківські картки, мобільні телефони.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Дніпровського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області та співробітники Управління стратегічних розслідувань області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 330