Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі судитимуть учасників організованої групи, які налагодили незаконне виробництво та реалізацію пального на території України (ФОТО)

Прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно п’яти учасників організованої групи.

Їм інкриміновано незаконне виготовлення, зберігання, збут підакцизних товарів, легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом, несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах, автоматизованих системах, та службове підроблення (ч. 3 ст. 28, ч. 1, 2 ст. 204, ч. 2 ст. 209, ч. 3 ст. 362, ч. 1 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені — двоє братів з міста Дніпра, організували нелегальний бізнес із виробництва та реалізації пального. До протиправної діяльності залучили директора нафтопереробного заводу, власників автозаправних станцій, підприємців.

На потужностях нафтопереробного комплексу вони виготовляли до 500 тонн нафтопродуктів щомісяця.

Надалі готову продукцію реалізовували  через мережу підконтрольних АЗС по всій Україні. Відповідних дозволів та підтверджуючих документів про якість та походження пального учасники схеми не мали.

Крім цього, вони вносили недостовірні дані до фінансової звітності та несанкціоновано змінювали відомості в Єдиному реєстрі акцизних накладних.

Під час обшуків на підприємствах та НПЗ вилучено 11 тис літрів бензину, 20 тис літрів дизельного пального, 1000 м куб нафтопродуктів невстановленого походження.

Відносно двох учасників організованої групи судом вже винесено обвинувальні вироки за зберігання, транспортування, збут підакцизних товарів, несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах, автоматизованих системах, та службове підроблення  (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204, ч. 3 ст. 362, ч. 1 ст. 366 КК України). Матеріали відносно інших двох осіб, причетних до злочину, виділені в окреме кримінальне провадження.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводили прокурори спільно зі співробітниками УСР області ДСР Нацполіції України та слідчими СУ ГУНП в Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1329