Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
До 15 років за ґратами засуджено агента спецслужб рф, який передавав ворогу дані про місця дислокації ЗСУ та розташування стратегічних об’єктів на Дніпропетровщині (ФОТО)

Прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури відстояли у суді апеляційної інстанції покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна жителю м. Дніпра за державну зраду в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Прокурори у суді довели, що з травня по липень 2022 року чоловік на виконання завдань представників фсб рф збирав та передавав інформацію щодо місць дислокації підрозділів Збройних Сил України, переміщення української військової техніки, кількості, напрямку їхнього руху, розташування залізничних вокзалів, вузлів та аеродромів на території Дніпропетровської області.

Фото та відеозаписи інформатор передавав через месенджер «Telegram».

При цьому засуджений усвідомлював, що надану ним інформацію ворог може використати для нанесення ракетних ударів по зазначених об’єктах.

Його було затримано під час виконання чергового завдання куратора спецслужб рф.

У ході обшуку транспортного засобу чоловіка було вилучено мобільний телефон, який використовувався у протиправній діяльності.

У судовому засіданні він не визнав свою вину.

Дніпровський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури, залишив без задоволення апеляційну скаргу сторони захисту, а вирок першої інстанції –без змін.

Наразі вирок набрав законної сили.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 351