Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Оформлення фіктивних батьківств та шлюбів для виїзду за кордон – на Дніпропетровщині повідомлено про підозру групі осіб (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Синельниківської окружної прокуратури повідомлено про підозру групі осіб за фактом сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України (ч. 2, 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, юрист, залучивши чотирьох знайомих у тому числі працівницю РАЦСу, організували злочинну схему переправлення чоловіків призовного віку через держкордон в умовах воєнного стану.

Підозрювані підшукували «призовників», яким пропонували оформити батьківство над неповнолітніми дітьми або укласти шлюб з жінками з інвалідністю.

У подальшому працівниця одного із районних відділів державної реєстрації актів цивільного стану у м. Дніпро виготовляла фіктивні свідоцтва про народження дітей та про шлюб.

На підставі цих документів чоловіки мали можливість безперешкодно перетнути держкордон.

За попередніми даними, такою схемою виїзду скористались понад 20 чоловіків з різних областей України. Грошова винагорода за цю «послугу» становила від 4 до 6 тис доларів США з особи.

У ході санкціонованих обшуків за місцями мешкання та в автомобілях підозрюваних було вилучено грошові кошти, банківські картки, мобільні телефони, документацію.

Заходи з викриття проводились прокурорами спільно зі співробітниками  Синельниківського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області та оперативниками відділу у м. Павлоград УСБУ області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 426