Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині затримано чоловіка, який налагодив канал підпільного збуту боєприпасів (ФОТО)

За процесуального керівництва Нікопольської окружної прокуратури повідомлено про підозру громадянину за фактом придбання, зберігання та збуту бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, підозрюваний – мешканець м. Одеса, налагодив незаконну схему збуту боєприпасів на території Дніпропетровської області. 

Продаж «товару» здійснював через мережу Інтернет. Чоловік розміщував оголошення на спеціалізованому сайті для мисливців і рибалок.

Оплату приймав на банківські картки. Після перерахування клієнтами грошових коштів боєприпаси надсилав через пошту.

У ході слідства задокументовано збут підозрюваним майже 1,5 тис патронів.  

Чоловіка затримано у порядку ст. 208 КПК України під час збуту боєприпасів.

У ході санкціонованих обшуків було вилучено зброю, станок для виготовлення боєприпасів, понад 5 кг пороху, 650 підпільно виготовлених патронів та 6,5 тис гільз до них, 3 тис капсулів, 5 тис резинових кульок, мобільні телефони, чорнові записи, гроші.

Призначено ряд необхідних експертиз.

Наразі за клопотанням прокурора підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Встановлюється причетність до злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого відділу Нікопольського районного управління ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – Управління карного розшуку ГУНП в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 398