Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині викрито експосадовицю Держпродспоживслужби, яка систематично вимагала хабарі зі своїх підлеглих (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру ексдиректору регіональної лабораторії Держпродспоживслужби у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч. 3, 4 ст. 368 КК України).

За даними слідства, у 2023 році підозрювана налагодила корупційну схему з одержання хабарів від працівників лабораторій ветеринарно-санітарної медицини міста Дніпра та області.

За неправомірну вигоду посадовиця обіцяла не влаштовувати перевірки та не звільняти працівників лабораторій із займаних посад.

Загалом задокументовано отримання підозрюваною 3,5 млн гривень неправомірної вигоди.

Під час санкціонованих обшуків вилучено майже 1,8 млн грн у різних валютах, чорнові записи щодо сум отриманої неправомірної вигоди, мобільні телефони, документацію.

Наразі за погодженням прокурора до суду скеровано клопотання про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтава, оперативний супровід – Управління карного розшуку ГУНП в Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 414