Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Називали збройну агресію рф «внутрішнім громадянським конфліктом» та виправдовували її – підозрюються двоє мешканців Дніпропетровщини (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом чоловікам у поширенні матеріалів, які виправдовують, заперечують збройну агресію рф проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, проросійськи налаштований мешканець м. Дніпра на власній сторінці у забороненій соціальній мережі поширював дописи російських пропагандистських спільнот. У них заперечувалася збройна агресія рф проти України і представлялася як внутрішній громадянський конфлікт.  

Мешканець м. Новомосковськ неодноразово розповсюджував дописи антиукраїнського спрямування. В опублікованих матеріалах зазначалося, що «Крим, Донбас, Одеса, Придністров’я – це росія» та містилися заклики «жити дружно з братніми народами».

У ході обшуків за місцями мешкання підозрюваних вилучено комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами протиправної діяльності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого відділу УСБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 360