Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Організували шахрайський call-центр у Кривому Розі – викрито групу осіб (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру групі осіб за фактом шахрайства (ч. 3, 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, два мешканці м. Кривого Рогу, залучивши трьох осіб, організували шахрайський call-центр.

Представляючись працівниками служби безпеки банку, вони повідомляли громадянам про необхідність встановити мобільний додаток нібито для захисту їхніх персональних даних.

Після встановлення додатку підозрювані отримували повний доступ до онлайн-банкінгу потерпілих та привласнювали гроші шляхом переведення на підконтрольні рахунки.

Під час санкціонованих обшуків у приміщенні офісу, за місцями мешкання та в автомобілях вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку, сім-картки, чорнові записи, грошові кошти у різних валютах.

Слідство триває, встановлюється кількість потерпілих.

Наразі трьом учасникам групи обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, іншим – нічний домашній арешт.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП області, оперативний супровід – співробітники Управління протидії кіберзлочинам у Дніпропетровській області Департаменту кіберполіції НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 453