Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Викрито сімох посадовців одного із комунальних закладів Дніпровської міської ради, які заволоділи коштами на відпочинку дітей у безкоштовних літніх таборах (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру директорці та шести посадовцям дитячо-юнацького центру Дніпровської міської ради у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого організованою групою (ч. 3, ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, організатори – директорка дитячо-юнацького центру та її заступниця, залучивши п’ятьох підлеглих, розробили злочинний план заволодіння коштами на відпочинку дітей у літніх таборах.  

Вони відкрили на території центру та його філій по всьому місту літні табори для дітей.

Ці «послуги» оцінювали від 1200 до 3200 грн за зміну.

Дані послуги повинні були бути безкоштовними, адже заклад є комунальним і фінансується за рахунок міської ради.

Сплачені батьками кошти незаконно передавалися організаторці і розподілялися між членами групи. 

Так за три місяці протиправної діяльності підозрюваних встановлено понад пів мільйона гривень збитків територіальній громаді міста.

У ході санкціонованих обшуків за місцями роботи та мешкання підозрюваних було вилучено документацію, грошові кошти, мобільні телефони.

Наразі за погодженням прокурора до суду направлено клопотання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводили прокурори спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 436