Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Били кастетом, погрожували холодною зброєю та принижували, вимагаючи неіснуючий борг у сумі 14 тис дол США – у Дніпрі затримано групу осіб (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру групі осіб за фактом незаконного позбавлення волі людини, вимагання та незаконного заволодіння паспортом та іншим важливим документом (ч. 2 ст. 146, ч. 4 ст. 189, ч. 3 ст. 357 КК України).

За даними слідства, шестеро підозрюваних – мешканці м. Дніпра, вимагали у місцевого мешканця погашення неіснуючого боргу у сумі 14 тис дол США.

Погрожуючи застосуванням холодної зброї, підозрювані посадили до власної автівки потерпілого та вивезли до одного із ресторанів міста.

Там певний час утримували його та наносили тілесні ушкодження кастетом по голові і тулубу, намагаючись у такий спосіб змусити віддати «борг». Всі протиправні дії вони знімали на телефон.

У подальшому вони повезли потерпілого до нотаріусів для переоформлення його автівки на себе та її продажу. Але побачивши побої на обличчі у чоловіка, юристи відмовили у проведенні нотаріальних дій.

Побоюючись за своє життя, чоловік погодився передати кошти та автомобіль.

У ході спецоперації правоохоронців вимагачів затримано у порядку ст. 208 КПК України під час отримання частини грошових коштів у сумі 6 тис дол США.

Під час санкціонованих обшуків за місцями проживання та в автівках учасників групи вилучено мобільні телефони, зброю, корпуси і запали до гранат, набої, автомобілі та грошові кошти.

Наразі всім підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводили прокурори зі слідчими слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – Управління карного розшуку ГУНП в області за силової підтримки спецпризначенців КОРД.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 474