Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині викрито трьох учасників групи, які продавали неіснуючі товари по всій країні (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом учасникам групи за фактом шахрайства (ч. 3, 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, усі учасники групи – жителі м. Кам’янське. Вони розміщували на відомому торговельному Інтернет-майданчику та у соціальній мережі оголошення про продаж комп’ютерної техніки, мототранспорту, автозапчастин та дронів за найбільш привабливою ціною. 

Потенційні покупці здійснювали передплату за товар на банківські картки шахраїв, однак не отримували його.

У такий спосіб підозрювані ошукали понад 20 людей з різних областей України.

Сума збитків становить майже 1,2 мільйона гривень.

Наразі судом підозрюваним обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Правоохоронці провели понад 20 обшуків за місцями проживання учасників групи. Вилучено банківські карти, комп’ютерну техніку, телефони, сім-картки, чорнові записи, грошові кошти у сумі 200 тис грн різною валютою та чотири автомобілі.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводили прокурори спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – співробітники Управління протидії кіберзлочинам у Дніпропетровській області Департаменту кіберполіції НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 399