Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Вимагали в ІТ-шника неіснуючий борг у сумі 8 тис доларів США - у Дніпрі викрито двох осіб (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом чоловікам за фактами незаконного позбавлення волі людини, вимагання та незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами (ч. 2 ст. 146, ч. 4 ст. 189, ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, двоє підозрюваних – мешканці м. Дніпра, вимагали у спеціаліста IT-сфери погашення неіснуючого боргу у сумі 8 тис доларів США.

Погрожуючи ножем, чоловіки посадили потерпілого до автівки, одягнули на голову поліетиленовий пакет та вивезли до гаражного приміщення в одному із районів міста Дніпра.

Там певний час утримували його та наносили численні удари руками по голові, намагаючись у такий спосіб змусити віддати «борг».

Побоюючись за своє життя, чоловік погодився перерахувати кошти на підконтрольний учасникам групи криптогаманець.

Правоохоронці затримали вимагачів у порядку ст. 208 КПК України.

Під час санкціонованих обшуків за місцями проживання та в автомобілях підозрюваних вилучено мобільні телефони, зброю, боєприпаси та грошові кошти.

Наразі всім підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 247