Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Мільйонні збитки державі на ремонті доріг – на Дніпропетровщині викрито мера міста та чотирьох співучасників (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру голові однієї із міських рад області і чотирьом його співучасникам.

Їм інкримінують заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, та службове підроблення у складі організованої групи (ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28,  ч. 5  ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, міський голова разом з директором комунального підприємства налагодили злочинну схему заволодіння бюджетними коштами.

До протиправної діяльності вони залучили керівника, бухгалтера та інженера підконтрольних їм підприємств, з якими були укладені договори щодо проведення поточних ремонтів доріг.

Підозрювані завідомо внесли неправдиві відомості до офіційних документів щодо вартості та якості будівельних матеріалів. Також вони зазначили кількість техніки, яка фактично не використовувалася під час ремонту.

У подальшому акти виконаних робіт передали до казначейської служби, що призвело до безпідставного перерахування на рахунок ТОВ бюджетних коштів.

Внаслідок протиправних дій підозрюваних завдано понад 2 млн грн збитків державі.

У ході проведення 35 санкціонованих обшуків виявлено та вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку, документацію, елітні автомобілі, печатки, чорнові записи, грошові кошти у різній валюті.    

Наразі міському голові та двом спільникам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, стосовно інших учасників розгляд триває.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – співробітники Управління стратегічних розслідувань в області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1364