Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Кривому Розі перекрито канал незаконного збуту метамфетаміну із щомісячним обігом 1 млн гривень (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Криворізької східної окружної прокуратури групі осіб повідомлено про підозру у незаконному виготовленні та збуті психотропних речовин (ч. 2, 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, п’ятеро мешканців м. Кривого Рогу налагодили розгалужену мережу виготовлення та збуту метамфетаміну на території міста.

Підозрювані облаштували нарколабораторію в гаражному приміщенні, де виготовляли та фасували психотропну речовину. Збували шляхом «закладок» та з рук в руки під час особистих зустрічей. Оплату приймали готівкою та на банківські картки. Гроші від «бізнесу» розподіляли між собою.

За попередніми підрахунками, щомісячний прибуток від незаконної діяльності становив щонайменше 1 млн гривень.

У ході проведення 20 санкціонованих обшуків за місцями проживання підозрюваних і в нарколабораторії виявлено та вилучено партію психотропів, банківські картки, грошові кошти у різних валютах, мобільні телефони, чорнові записи, комп’ютерну техніку.

Наразі чотирьом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, стосовно ще одного фігуранта розгляд триває.

Заходи з викриття проводили прокурори спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області та оперативниками Дніпропетровського управління ДВБ Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 296