Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Публічно виправдовував збройну агресію рф та називав її «спецоперацією» – підозрюється мешканець м. Дніпра (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру місцевому мешканцю у виправдовуванні, визнанні правомірною тимчасову окупацію частини території України, запереченні збройної агресії рф (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, проросійськи налаштований мешканець м. Дніпра неодноразово розміщував коментарі на інформаційному ресурсі, у яких заперечував збройну агресію рф, називаючи її «спецоперацією». Задля конспірації він використовував фейковий жіночий акаунт.

Окрім цього, прихильник «руського миру» закликав до необхідності приєднання України до складу рф та стверджував, що «скоро ми розіб’ємо ЗСУ, визволимо і врятуємо Україну від нацизму».

За місцем мешкання підозрюваного було вилучено комп’ютерну техніку та мобільний телефон із доказами протиправної діяльності.

Заходи з викриття проводили прокурори спільно зі слідчими Управління СБУ у Дніпропетровській області та оперативними працівниками УСБУ у Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 197